Mår du bra ser du också bra ut

Om du äter nyttigt, tränar och motionerar regelbundet, ägnar dig åt någon sport som gör dig lycklig, spenderar tid med människor som gör dig glad och sover gott om natten så mår du förmodligen bra både på in- och utsidan. Och om du mår bra så ser du även bra ut. Både din hy och dina ögon strålar när du känner dig glad och lycklig och gissningsvis kan även dina mungipor visa tecken på samma sak. Men förutom din egen livsstil så finns det andra saker som kan få dig att utstråla välmående och hälsa. På apohem finns det många produkter som är anpassade för att främja en aktiv livsstil och som dessutom kan hjälpa till med återhämtning efter ett tungt pass, hela kategorin inom det som är receptfritt innehåller produkter som är ordentligt testade och det finns mycket information på apohems hemsida så man vet vad det är man köper och vad man kan förvänta sig. Klicka på länken till deras kategori receptfritt för att se om det finns något där du kan använda.

Här nedan följer några bra tips för dig som ägnar dig mycket åt någon sportaktivitet som innebär mycket träning och svettiga pass. Läs tipsen nedan för att se till att ge din hud vad den behöver under dina sportigaste stunder.

Håll huden återfuktad

För dig som tränar mycket, kanske spelar fotboll eller tennis, är det viktigt att se till att huden blir återfuktad efter varje pass. Om man tränar mycket och intensivt producerar kroppen mycket svett under träningspassen och i svett finns salt med mera. Huden, speciellt den i ansiktet, kan lätt bli uttorkad av såväl svetten som duschen efter passet, och då är det mycket viktigt att återfukta den. På apohem.se kan du finna produkter som hjälper till att återfukta huden och ge den sin naturliga balans.

Tvätta ansiktet varje dag

Att sporta och träna mycket gör gott för hela kroppen. Något annat som gör gott för kroppen och huden är att tvätta ansiktet efter varje träningspass. Då menar vi inte bara skölja av det med vatten i duschen, utan tvätten ska ske med produkter som är till för just ansiktstvätt. Under träningspass när man är svettig i ansiktet fastnar bakterier och smuts lätt i den fuktiga huden, och just därför blir det extra viktigt med tvätten efteråt. Även porerna i ansiktet kan öppna upp sig extra mycket när man svettas och på så vis dra till sig smuts och bakterier. Så kom ihåg att alltid tvätta av ansiktet med ansiktstvätt så fort träningspasset är slut. Det finns produkter som är anpassade för det här ändamålet och kan med fördel användas för att ge huden de bästa förutsättningarna.

tvätta ansikteSkydda ansiktet genom att undvika smink

När man ägnar sig åt att utföra en sport och verkligen går in för att bli bäst på den brukar det innebära att man måste anstränga sig till max rent fysiskt. När kroppen utsätts för denna ansträngning öppnas svettporerna för att hålla kroppen i rätt temperatur och släppa ut svett. När porerna öppnas blir det lättare för smuts och bakterier att ta sig in i dem och på så vis ge en oren hud. Om man då har smink på sig, såsom foundation eller puder och rouge, tar sig dessa produkter in i huden och gör den oren. För att undvika att denna procedur sker så är det allra bästa att helt och hållet undvika smink på de svettigaste träningspassen. Gör din hud en ordentlig tjänst genom att tvätta bort sminket innan du ska utsätta kroppen för fysisk ansträngning som i sin tur leder till att du svettas. Att svettas är bra för kroppen och får oss på lång sikt att må bättre.