Gothenburg Horse Show Göteborg, Scandinavium

Årets höjdpunkt för alla som gillar hästar är inte långt bort nu! Äntligen närmar sig Gothenburg Horse Show som varje år arrangeras på Scandinavium i Göteborg. Nästa år, 2019, kommer showen att äga rum i hela fem dagar, från den 3 april till den 7 april och innehålla massor av spännande tävlingar.

Datum och biljetter

Till alla hästälskares stora förtjusning arrangeras hästshowen som innehåller allt från Sverigeponnyn till världscuphoppningar och FEI World Cup Dressage, Grand Prix Kür i Sveriges näst största stad. Showen börjar redan på onsdagen och håller på ända till söndag kväll. Det finns biljetter i olika prisklasser. Man kan läsa mer om olika events och priser på biljetter på sidan magnetevents.se, där finns även en del erbjudanden för den som själv ska anordna ett event med biljettförsäljning.

Vad gäller Horse Show Gothenburg finns både för- och eftermiddagsbiljetter, heldagsbiljetter och för den mest intresserade finns det också biljetter som gäller från första föreställning på onsdag till sista på söndag. Om man önskar köpa biljetter för hela eventet (onsdag- söndag), det vill säga alla dagar så kostar en sådan biljett cirka 2500 kr. Dagspass kostar omkring 500 kr per dag och person.
För de besökare som är 17 år eller yngre är priserna lite längre och biljetterna benämns som ungdomsbiljetter. Premiumbiljetter finns också att köpa och dessa är dyrare än de ordinarie biljetterna men platserna är då bättre och man ser hela arenan bra.

Program för eventet

Innan man bokar biljetter till detta sportevent bör man se på programmet och hur det är upplagt vad gäller tävlingarna, tiderna och underhållningen i sig. Varje dag är det nämligen olika tävlingar som anordnas i olika kategorier och på olika nivåer, vissa är med ponnys och ponnyryttare medan andra är med stora hästar och elitryttare i världsklass. Om man ser på hur det hela har varit upplagt tidigare är så har de bästa och största tävlingarna legat under lördagarna eller söndagarna. På söndagarna brukar det vara den stora hopptävlingen Longines FEI World CupTM Jumping och det är inget undantag vad gäller detta i år heller. För den som är mer intresserad av dressyr än hoppning så rekommenderas biljetter till fredagen som innehåller den stora FEI World Cup Dressage, Grand Prix men också SWB Trophy, dressyr, alltså dressyrdelen av själva tävlingen.

Hästmässa på Svenska mässan

Sist men inte minst arrangeras i anslutning till showen även hästmässan med allt vad det innebär. Det är Svenska mässan i Göteborg som lockar flera hundra utställare som säljer allt från dyra hästtäcken till Min-hästtidningar, hundmat och strumpor. På mässan brukar det vara bra erbjudanden och kampanjer och om man har tur även mindre föreläsningar.

Ett hett tips för den som är på mässan för att fynda utrustning till sig själv eller till sin häst är att gå dit strax innan stängning på söndagen, då vill de flesta utställare, försäljare bil av med så mycket varor och prylar som möjligt istället för att behöva packa in allt i sina bilar/transporter igen. Det är på söndagen som man kan göra riktiga fynd och klipp på mässan.