Bästa maten att äta när man kollar sport

Väldigt många gillar att titta på sport oavsett om man tittar på tv eller om man besöker en arena eller liknande. Om man ska titta på sport under en eller flera timmar kan det ofta hända att man blir lite hungrig. Då kan det vara gott att ha lite mat. Men vad är egentligen den bästa maten när man tittar på sport?

Grillat

Oavsett om man tittar på sport hemma eller om man är vid en arena kan man finna grillad mat. Ofta är det hamburgare eller korv som gäller. Med en grill från bluegaz.se kan man enkelt och snabbt laga mat innan eller under en match. En korv tar bara några minuter att grilla och det är dessutom gott och lagom mättande. Grillat är dessutom enkelt att äta med en hand och passar bra till sport.

Pizza

Pizza är en maträtt som passar bäst om man tittar på sport hemma. Det kan antingen vara köpt pizza eller hemlagad sådan. Man får dock räkna med att pizzan kan droppa en del och om man har en soffa eller matta som är svår att få ren kanske det inte är så bra att välja pizza. En fördel med just pizza är att den finns i många varianter. Om man beställer en pizza får man den både levererad till dörren och samtidigt slipper man besväret med att laga maten. Det är dessutom enkelt att spara undan överblivna pizzabitar och de kan sedan värmas i mikron. Pizzan kan ätas med en hand om man slicear upp den i bitar först, och det underlättar när man tittar på sporten.

Kyckling

På flera ställen i USA har det mer eller mindre blivit standard att titta på sport och äta kyckling samtidigt. Det är ofta olika former av friterad kyckling. Antingen är det vingar, lår eller bitar av filé. Ofta köps kycklingen färdig strax innan matchen eller sporten ska börja och sedan sitter man och äter. Fördelen med kyckling är att man sällan behöver använda bestick eller liknande. Det är också ovanligt att kycklingen smetar av sig eller droppar under tiden man äter. Det går alltså bra att äta den även om man har en lite mer svårstädad soffa.

Vanlig husmanskost

Om man inte gillar snabbmat eller liknande kan man självklart också äta vanlig husmanskost. Det är dock bra att tänka på att man i de flesta fall behöver en tallrik samt bestick för att kunna äta maten. Om man ska se en match eller ett lopp på en annan plats är det ofta inte populärt att ta med sig egen mat. Om man till exempel ska titta på trav är det dock inte speciellt ovanligt att det finns en restaurang på travbanan där man kan äta buffé eller liknande. För den som har allergier eller som inte kan äta fetare mat kan det här vara ett bra alternativ. Det är också bra om hela familjen ska äta. Även om man ska titta på sport hemma och hela familjen är med blir hemlagad husmanskost ofta billigare.